Transaktionell analys


Vet du om att du bara behöver behärska tre begrepp för att lyckas med din kommunikation, både på jobbet och privat?

Förälder-Vuxen-Barn.

Tre psykologiska jag-tillstånd som vi alla har inom oss och använder i vår kommunikation. När du har förstått vad de olika jag-tillstånden innebär och kan känna igen dom hos både dig själv och den du kommunicerar med så får du makt över din kommunikation. Ingen kan manipulera dig. Plötsligt förstår du vad som händer. Men använd din kunskap i ett gott syfte!

TA, som är en förkortning av Transaktionsanalys eller Transaktionell analys, är en psykologisk förklaringsmodell. Eric Berne är grundare av modellen och formulerade de första tankarna redan på 50-talet och utvecklade de under många år.

Den bygger som så många andra psykologiska modeller på en humanistisk existentiell människosyn. Det innebär att vi människor kan förändra våra värderingar och beteenden utifrån att vi iakttar oss själva, reflekterar och fattar beslut. Vi är alltså inte förutbestämda offer, utan kan påverka våra liv.

Jag har länge använt mig av modellen. Redan i min första bok ”Vardagens Dramatik – en bok om arbetslivets psykologi” som publicerades för trettio år sen har jag ett långt kapitel om TA. Nu är det dags igen!

Varma hälsningar
Catharina

Catharina Nasenius


I kursen ingår:

 

  • Föreläsningar som förklarar de olika jag-tillstånden och hur du gör för att lyckas med din kommunikation.
  • Många filmade scener, både roande och oroande, där vi illustrerar olika typer av kommunikation och hur du vänder ett destruktivt samtal till att bli konstruktivt.
  • Du har tillgång till materialet utan tidsbegränsning.

 

Nöjd-kund-garanti – om du inte är nöjd med kursen så meddela oss inom två veckor så får du pengarna tillbaka och vi avslutar ditt kursmedlemsskap.

 

 

 

 

Vill du köpa kursen på faktura? Klicka här!

Transaktionell analys - pris 2 200 ex.moms

2 750 kr (ink. moms)